Življenje

Dobrodošli na moj blog

27.10.2018.

LXXIV - O tome zašto me dugo nije bilo

Ma šta otpočnem pa urijedim s tim - nikad to ne smatram prestankom, već odmorom i skupljanjem snage za nove bitke. Ja sam jedan od onih koji vjeruje da život ne prestaje smrću, već se produžava. Kao što vjerujem da je sve svojevrsna bitka, premda bih se usudio reći i igra; nekima od vas više se sviđa to ozračje borbe, odmjeravanje snaga, mudrosti i vještine, dok se nekima više dopada sve izazove i zadatke promatrati kroz prizmu igre, pravila i zabavljanja.

Pošto već niti jedan dan u posljednjih nekoliko godina nije prošao da nisam razmišljao o životu, učio nove stvari, vježbao izvjesne i kovao različite stavove, ideje i ciljeve, isto tako ni protekli period nije bio lišen pomenutog. Mnogo sam razmišljao, promijenio nekoliko važnih stvari, i sretan sam izvijestiti vas da će uskoro s moje strane, ovdje, biti ispisane neke mudre riječi i poruke. Cijelo ovo vrijeme sam učio, učio sam od drugih, i sada je vrijeme da predam štafetu - i ja vama moram prenijeti neko znanje, kao što ga ja od vas, pravično, "kradem". Osjećam dužnost, a možda neki od vas budu, djelomično makar, prosvijetljeni.

Nisam, recimo, mnogo radio na elokventnosti ali vi znate da je ta moja vještina vrlo izvitoperena, te, sve i da sam radio na tome, vi veće promjene ne biste bili u stanju ni raspoznati. Ja sam, kao što znate iz svih pređašnje napisanih postova, vrlo elokventan, ali vrlo i skroman; sve što želim jeste da afirmiram svoju mudrost i vještine koje imam. Znate, svako želi biti priznat i cijenjen zbog onoga što radi najviše. Ja sam pritom i transparentan, pa sada i znate šta je osovina mog življenja. To je, ukratko, sticanje mudrosti, i to mi je najzabavniji aspekt života.

Dotaknuvši se još jednom naslova posta, dodat ću kako je moje izbivanje i izolacija od vas bila svojevrsno i nužna, jer, čovjek se katkad treba udaljiti od poprišta kako bi sagledao istinsko stanje stvari. Osim toga, promatranje s druge strane ili svisoka otkriva mnoge stvari koje nisu vidljive iz središnje tačke gledišta.

Uskoro vam pišem.
<< 10/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
3962

Powered by Blogger.ba